kurdland
كئ وه كوومن ساردوگه رمي روژگاري چيشتوه -گاله ده شتي گه رمه سيروگاله كويستاني گه دم ----هيمن---- دلم ته نگه وچه ووم تاره ورئ م دوور-وه كووس كه فتي ووه چارناچار-تونيش ئووشي،نيه ده ردت له گيانم-شه راوو ئه رنه مه ن ساقي خه رگ بار --په رته و

 
 

شهرستان اشنویه

شهرستان اشنویه (به کردی: شنۆ، Şino) از شهرستان های مرزی استان آذربایجان غربی است که در قسمت غربی این استان قرار دارد. این شهرستان از شمال با کشور ترکیه و از جنوب با کشور عراق همسایه است. مرکز این شهرستان، شهر اشنویه است.

جمعیت این شهرستان طبق سرشماری سال ۱۳۸۵ برابر با ۶۳٬۷۹۸ نفر بوده است که از این تعداد ۳۲٬۱۸۴ نفر آنان مرد و ۳۱٬۶۱۴ نفر آنان زن بوده اند. مردم این شهرستان به زبان کردی تکلم می کنند.

تقسیمات کشوری

تقسیمات کشوری این شهرستان، بنابرآنچه در نتایج آمارگیری سرشماری سال ۱۳۸۵ کل کشور آمده است، بر حسب بخش، شهر، دهستان و روستا به شرح زیر است:

بخش ها

دهستان های بخش نالوس


ارسال شده در تاریخ : یک شنبه 28 خرداد 1391برچسب:"شاري شنو,نيان آنلاين", :: 4:48 :: توسط : "رضاسيدرشيد"

بوکان

بوکان (کردی : بۆکان، Bokan) مرکز شهرستان بوکان در استان آذربایجان غربی ایران است. زبان مردم این شهر کردی سورانی است.


نام

روایات زیادی در مورد ریشه نام این شهر وجود دارد از مشهورترین آنها این است که در قدیم مردم این شهر در هنگام مراسم عروسی به چشمه آب بزرگ و مشهور این شهر که کردها آن را «حه وزه گه وره» (Hewze Gewre) به معنی «آبگیر بزرگ» می نامند، (و این چشمه به صورت چشمه ای جوشان است که آب آن از سفره های زیرزمینی تأمین می شود؛) می آمدند و از آنجا که به کردی واژه «بوک»، به معنی عروس است این منطقه را که بعدها به شهر تبدیل شد «بوکان» (جمع بوک = عروس ها) نامیدند. اما این نظریه تنها در صورتی درست است که ما این اسم را با لهجه فارسی تلفظ کنیم یعنی «بوکان Bookan»، این در حالی است که ساکنین این شهر و اکثر مردم کرد زبان آن را بصورت «بوکان Bokan» ادا می نمایند.

در نظریه ای دیگر، گفته می شود که به هنگام حمله سپاه مغول به این مناطق، یکی از فرماندهان سپاه چنگیزخان، نام خود (بوکان) را بر روی این روستای کوچک (در آن زمان) نهاد. گفته می شود کوهی در مغولستان به نام بوکان وجود دارد که از همین فرمانده چشمه می گیرد.



ارسال شده در تاریخ : یک شنبه 28 خرداد 1391برچسب:"بوكان,نيان آنلاين", :: 4:48 :: توسط : "رضاسيدرشيد"

شهرستان مریوان

شهرستان مریوان (کردی : Merîwan) یکی از شهرستانهای استان کردستان در غرب ایران است. مرکز این شهرستان شهر مریوان است. این شهرستان از شمال به شهرستان سقز، از شرق و جنوب شرقی به شهرستان سنندج، از جنوب به بخش نوسود از شهرستان پاوه و از غرب و شمال غربی به خاک عراق محدود است.

جمعیت این شهرستان بر طبق سرشماری سال ۱۳۸۵، برابر با ۱۵۳٫۲۷۱ نفر بوده است.

تقسیمات کشوری

  • دهستان خاوومیرآباد

شهر: مریوان

شهر: چناره

موقعیت جغرافیایی

شهرستان مریوان با طول و عرض جغرافیایی بین ۳۵ درجه و ۴۸ دقیقه تا ۲ درجه و ۳۵ دقیقه عرض شمالی و ۴۶ درجه و ۴۵ دقیقه تا ۴۵ درجه و ۵۸ دقیقه طول شرقی نصف النهار گرینویچ در باختر استان کردستان قرار گرفته است.


ارسال شده در تاریخ : یک شنبه 28 خرداد 1391برچسب:"زه رياچه ي زريوار,نيان رضارشيد,مريوان سرسبز", :: 4:48 :: توسط : "رضاسيدرشيد"

شهرستان کامیاران

شهرستان کامیاران (به کردی : Kamyaran)، از شهرستانهای استان کردستان در غرب ایران است.

مرکز این شهرستان، شهرکامیاران است که در ۶۵ کیلومتری جنوب سنندج واقع شده است. جمعیت این شهرستان بر طبق سرشماری سال ۱۳۸۵، برابر با 105،895نفر بوده است

تقسیمات کشوری

شهر: کامیاران

  • بخش موچش
    • دهستان امیرآباد
    • دهستان سورسور
    • دهستان عوالان
    • دهستان گاورود

شهر:موچش



ارسال شده در تاریخ : یک شنبه 28 خرداد 1391برچسب:"كامياران,پاله نان,الك,گشكي,هه وراماني كامياران", :: 4:48 :: توسط : "رضاسيدرشيد"

کرکوک

کَرْکوکْ (به کردی: Kerkûk)، (به عربی: كركوك)، (به ترکی: Kerkük)، (به سریانی: ܐܪܦܗܐ)، شهری ازشهرهای کردستان در عراق و مرکز استان کرکوک است.

نام

نام کرکوک بسیار باستانی است. این نام در آغاز به شکل آرافکا یا آراپخا (Arraphka) بود که از زبان هوری باستان آمده و به معنی «شهر» است.


هوریان قومی آسیانی بودند که با گرجی ها و لازها هم تبارند.

پس از سرنگونی دولت آشور، منطقهٔ پیرامون کرکوک به نام «کورکورا» معروف شد. این نام شاید به نام بابا گُرگُر که امروزه نام چاه های نفت کرکوک است در پیوند باشد.


در زمان سلوکیان این شهر را «کرخه د-بث اسلوخ» می نامیدند که در زبان آرامی به معنی "ارگ خاندان سلوکی" بود. آرامی زبان میانجی منطقه هلال بارور در آن دوره بود.

در روزگار پارتیان و ساسانیان کرکوک گَرمَکان نام داشت که در زبان فارسی به معنی «مکان گرم» است. این نام همچنان توسط کردهای منطقه و به صورت گرمیان استفاده می شود.

ارسال شده در تاریخ : یک شنبه 28 خرداد 1391برچسب:"كركوك قله كردستان,نيان رضارشيد", :: 4:48 :: توسط : "رضاسيدرشيد"

7روز از تابستان گذشته بود كه مردم سردشت با تحمل گرماي طاقت فرسا زندگي را در اين شهر كوچك مي گذراندند وتا آن روز سردشت در كمتر جاي اين جهان پهناور شناخته شده بود وكمتر كسي به فكرش مي رسيد كه اولين ضهر دنيا شود كه مورد حمله بمباران شيميايي قرار گيرد وتعداد زيادي ازمردمان بي گناه قرباني قدرت طلبي حاكمان منطقه شوند ودر اين روز گرم كه مردم برسركارهاي خودبودند مانند تمايي روزهاي ديگر ناگهان صداي هواپيماهاي عراقي بر فراز شهرشنيده مي شود واين صداها هرچندبراي مردم سردشت آشنا بود ولي اينبار اين صدا فرق داشت وفرقش درآن بود كه صداي مرگ بود وصداي درد ورنج وناراحتي كه مردم اين شهر تا آخرين لحظات عمرخود بايد آن راتحمل كنندوبا اين دردورنج بميرند.

درتاريخ 7/4/1366كه شهر سردشت مورد حملات شيميايي رژيم بحث قرار گرفت تعداد زيادي از مردم اين شهرشهيد شدندوآنان كه جان سالم به در بردند ديگرانساني كامل نبودندوهركدامشان بخاطرناراحتي قسمتي ازبدنشان تاوقت مرگشان درد را تحمل ميكنند وحتئ فكركردنش هم براي كسي كه درداين مردم راديده باشد غيرقابل تحمل است وچه برسد به اينكه درد آن را تحمل كند.

رژيم صدام كه بمبهايي ازقبيل گازخردل وتاولزا و...برسر مردم اين شهر انداخت باعث شدتاكودكان وزنان ومردان بسياري قرباني اين فاجعه تاريخي شوند وباعث شود كه هر دقيقه اززندگي مردم اين شهر مرگي باشد وتحمل دردش هم جاي خود را داشته باشد .

دراين ميان مردم اين شهر باوجود تحمل اين همه دردو مشقت تا كنون امكانات لازم براي زندگي راندارند ومردم اين شهرتابحال هم آبي راميخورند كه هيچ گونه تصفيه اي برروي آن انجام نميشود وبچه هاي اين شهر امكانات تفريحي ندارند واگر پدرومادري بخواهند لحظاتي خوش رابراي فرزندان خود مهياكنند نمي دانندكجا بروند؟واين شهر كه اولين شهرشيميايي جهان است بيمارستانش 5كيلومتراز شهر دوراست وباوجود اين راههاي پرپيچ وخم كه اگرانسان سالم هم باسرعت از آنها عبوركند مريض ميشود چه برسد به اينكه مريضي بدحال را انقال داد به بيمارستان و تا به بيمارستان ميرسد بايد خدا به اورحم كند.واقعا هركس وضعيت بيمارستان اين شهر راببيند اولين فكري كه به ذهنش ميرسد باوجود اين همه مردم شيميايي اين است كه دولت سياست انقراض جانبازان اين شهررا در پيش گرفته وهيچ كس نيست اگركمي عاقلانه به اين موضوع فكركندبه نتايج جالبتري ميرسد .اين شهر به راستي باوجود1.محروميت بخاطرمرزي بودن2.اولين شهر شيميايي جهان ميتوان به صراحت تمام گفت كه هيچ امكاناتي ندارد واز طرف دولت به آن هيچ گونه توجهي نشده واگرگروههاي خارجي به اين شهربيايند به حال آن مي خندندوهرچند كه تا بحال هم به ريش اين شهر ومردم آن خيلي خنديده اند اما واقع امر اين است مردم سردشت نيازبه اين ندارند كه مردم به آنان بخندد بلكه به اين نياز دارند با آنان همدردي كنند ولحظات شادي داشته باشند نه اينكه غصه آن را داشته باشند كه اگرمهماني به اين شهر مي ايد تمامي جاهاي شهررانبيندوازآنان نپرسد پارك شهر كجاست؟بيمارستان كجاست؟

اگراين 7تير در خاورميانه نبود ودر جاي ديگري از جهان بود از آن سمبولي مي ساختند كه ديگراز ياد جهانيان نرود ولي بازهم خداراشكر كه ميتوانيم زندگي كنيم وهرچندبازور هم شده نفس بكشيم.

كاش 7تير ازيادها نرود وديگرتكرار نشود.

مردم شهر من نمي گويند آب پاك وبيمارستان وامكانات رفاهي نداريم بلكه ميگويند هيچ چيز نداريم .


ارسال شده در تاریخ : یک شنبه 28 خرداد 1391برچسب:"فاجعه سردشت,شيميايي ودستوپنجه سردشت,نيان رضارشيد", :: 4:48 :: توسط : "رضاسيدرشيد"

صفحه قبل 1 صفحه بعد

درباره وبلاگ
كورده ئه م سه رمه سه ريكه پرله سه وداي نيشتمان- چاوه كانم بؤكزي كوردانه ئه شكي ديته خوار
موضوعات
آخرین مطالب
نويسندگان
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان تحليل مسايل روز و آدرس nian.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 150
بازدید دیروز : 70
بازدید هفته : 220
بازدید ماه : 1572
بازدید کل : 101111
تعداد مطالب : 621
تعداد نظرات : 9
تعداد آنلاین : 2